The Pirate Queen: A Forgotten Legend

The Pirate Queen: A Forgotten Legend (z Lucy Liu v glavni vlogi), ponuja neprekosljivo izkušnjo navidezne resničnosti, ki igralce potopi v svet Cheng Shih, najmočnejše piratke v zgodovini človeštva.

Ta večkrat nagrajena igra neodvisnega (indie) studia Singer Studios pohval ne prejema le za svojo natančnost in inovativni igrotok (gameplay), temveč zagotavlja tudi nadvse imerzivno (immersed) in poglobljeno zgodovinsko pripoved.

Stopi v vlogo legendarne piratske kraljice

Podaj se na razburljivo pustolovščino v vlogi piratke Cheng Shih (Lucy Liu), ki je v 19. stoletju kraljevala Južnokitajskemu morju.  Prevzemi poveljstvo flote 1800 ladij in njenih 80.000 piratov. Igra The Pirate Queen oživlja zamolčano zgodbo Cheng Shih in ponuja pronicljiv pogled v njeno življenje, poveljevanje in vpliv, ki ga je imela.

Privlačna pripoved in izobraževalno orodje

Studio je z obsežnimi raziskavami in strokovnim sodelovanjem dosegel avtentičen prikaz odnosov med Britanijo in Kitajsko v tistem obdobju. Zvesto pa prikazuje tudi takratno življenje, napredno ladjedelništvo in se podaja v samo srce piratske folklore in zgodovine. Zgodba je postavljena v ključno zgodovinsko obdobje Kitajske in ponuja podroben pogled na manj znane vidike dinastije Qing, vse do opijskih vojn.

Nov trend VR iger

Igra je produkt petletne predanosti Singer Studia in natančnosti vodje narative, Maje Bodenstein, z njenim uspehom pa se The Pirate Queen že pripravlja na razširitev v animirani film, igrano serijo in še več, kar bo prek različnih medijskih platform omogočilo še podrobnejšo raziskavo zapuščine Cheng Shih.

S poudarkom na pripovedi, ne pa nasilju, ter z izpostavljanjem zgodovinskih dejstev, dogodkov in razvoja likov, The Pirate Queen uvaja novo zvrst VR iger. S tem pa tudi začrtuje in postavlja visoke standarde za prihodnje naslove.

Eloise Singer, Singer Studios CEO and creative director 

“Each level has an escape room aspect; we wanted to lean away from being a shooter or combat game, challenging you to be as smart as she was, using her intellect to outsmart everyone.”


CATEGORIES:

Games

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Comments

No comments to show.