WE’RE OFFICIAL! 🎉

Ustanovitveni meetup Društva SloVR

Ljubljana, 29.6.2024

Po letih delovanja Discord skupnost ljubiteljev navidezne resničnosti je SloVR končno tudi uradno postal SloVR – Društvo navdušencev nad virtualno resničnostjo ali krajše Društvo SloVR.

V soboto, 29.6.2024, smo se člani Discord skupine srečali na ustanovitvenem sestanku društva v Mladinskem centru Mladi zmaji Golovec. Novi prostori v Štepanjskem naselju nudijo namenske prostore vključno s sobo za VR, kjer lahko vsakdo izkusi te imerzivne svetove navidezne resničnosti.

Tokrat so obiskovalci vstopili v raznovrstne svetove VR iger in simulacij na platformah Meta in Pico. Na prostem pred centrom se je ustvaril poligon za XR laser tag igro Spatial Ops, igralci z različnimi headseti, ki so se lovili po travniku, pa so vzbudili vsesplošno zanimanje in navdušenje obiskovalcev igrišča in lokala pod Mladinskim centrom.

Tokrat je bil z nami tudi Boštjan Čadež, umetnik in stvaritelj igre, ali bolje, digitalne sandbox igrače Line Rider. Igra je leta 2006 postala pravi internetni fenomen, saj je v prvih 24-ih urah po objavi na DeviantArt imela več kot 10.000 ogledov, nato je v prvem mesecu presegla 4 milijone ogledov in prejela kar nekaj nagrad. Umetniki z vsega sveta z njo ustvarjajo že skoraj dve desetletji.

Tokrat nam je ustvarjalec predstavil svoj novi projekt – Line Rider VR.

Po predavanju je bila igra na voljo tudi obiskovalcem, kjer so lahko prosto ustvarjali svoje 3D sankaške poligone in ‘nevozne’ prostorske instalacije.

Srečanja SloVR se ne omejujejo le na single player VR/XR svetove, temveč so polna smeha in druženja v multiplayer VR/XR kot tudi PC video igrah, kot so Jackbox Games, Acron, Keep Talking and Nobody Explodes, Beat Saber tekmovanje, Bopl Battle, Pummel Party, Overcooked idr.

Poleg tega pa naša druženja ne omogočajo le digitalnih izkušenj. Tudi tokrat smo svoje headsete odložili in se med seboj pomerili v številnih namiznih igrah, kot so Exploding Kittens (različni razširitve igre), Bears Vs Babies, Race for the Galaxy, Love Letter, nato pa smo večer ob dobri hrani in v dobri družbi zaključili z ogledom filma Drive.

Virtualna resničnost odpira neskončne možnosti učenj in raziskovanj, hkrat pa je povezovalni člen vseh navdušenih, ki te svetove odkrivamo z druženjem tako v virtualnem kot tudi realnem svetu. Zato hvala vsem, da ste z nami in lahko skupaj delimo in ustvarjamo nove izkušnje!

Se vidimo na naslednjem meetupu Društva SloVR!

CATEGORIES:

Uncategorized

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Comments

No comments to show.